Januari 2021


Verslagen gedurende februari 2021 (p2021-06)

   

2021periode05

Terug naar menu periode 2021

2021periode01 2021periode05

Zondag, 28 februari 2021. Vandaag alweer de laatste dag van februari 2021.  Het is inmiddels een jaar geleden dat Corona ons leven binnen kwam. Het is een vreemd jaar geweest waarin alle problemen die we hebben en hadden overschaduwd werden door een heel nieuw gevaarlijk virus Covid 19, oftewel het Corona virus.

We hadden in het verleden ook wel nieuwe virussen onderkend, maar nog nooit een met zo veel impact als Corona.  Het SARS virus was feitelijk een voorloper van Covid19 van de zelfde soort en oorsprong, doch bleef toen beperkt tot het Verre Oosten. Daar wist men het virus toen snel te blokkeren, terwijl het veel minder besmettelijk was als het huidige Corona virus.  Gisteren was ik even Gouda in gegaan en schrok van de grote menigte in de winkelstraten en op de Zaterdagmarkt. Het leek net of er geen Corona bestond, zo veel mensen waren er op de been. Niemand volgde de corona regels. Ik ben toen gauw huiswaarts  gegaan. Als men zo door gaat beleven we zeker binnenkort een derde golf. Hoe dom kan men zijn. De druk op de  regering neemt snel toe om versoepelingen mogelijk te maken, terwijl de situatie zich daartoe niet leent. Volgende week wil de Horeca open, ook als dat niet mag. Men lijkt het beu te zijn met de huidige maatregelen, maar deze zijn noodzakelijk. Maar ik heb geen politie of BOA’s gezien. Corona is nog lang niet klaar met ons! Het valt me wel op dat men zich toch goed houdt aan de avondklok. Dit veelal omstreden middel om de contacten te verminderen werkt dus en lijkt nu geaccepteerd door de bevolking. Maar het aantal besmettingen neemt nog steeds toe. We zitten nu in Europa op de 4e plek m.b.t. het vaccineren. We stonden bij de start bijna op de laatste plek en er is op dit gebied gelukkig veel verbeterd. We hoorden dit weekend dat ook het Jansen vaccin in de VS is gedgekeurd. Wij verwachten dat het deze maand ook in Europa wordt goedgekeurd. We kunnen dan het volgende kwartaal ook dit vaccin gaan gebruiken. Dit vaccin is in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika getest en werkte daar ook goed bij de nieuwe mutaties van Covid19. Nu is men weer aan het discuseren over een vaccinatie paspoort. Dit wordt in het buitenland al succesvol gebruikt om de samenleving weer terug naar normaal te krijgen. Maar in Nederland ligt dit weer erg gevoelig. We zullen het zien.


Donderdag, 5 maart 2021.  Vandaag weer wezen fietsen. Het is op het ogenblik schitterend weer met een blauwe lucht. Het is wel erg fris, maar goed fietsweer met handschoenen aan!. We zijn vonmorgen vertrokken van onze standaard startplek bij Excelsior, de wielerbaan hier in Gouda.  Ik had van tevoren nog geïnformeerd of het fietsen door ging. We zijn vandaag weer gespitst in in 2 groepen van 6 fietsers  i.v.m. de geldende Corona maatregelen. De laatste weken blijken steeds de zelfde mensen met de zelfde groep mee te gaan. Ik zou liever zien dat de deelnemers wat wisselden tussen de 2 groepen, want dan kan je ook eens met andere mensen contacten tijdens het fietsen. Maar als Corona straks voorbij is fietsen we weer in één groep. Voorlopig starten we deze maand nog om 10.00 uur. Volgende maand wordt het weer 09.30 uur zoals van ouds. De tocht ging dit keer naar Bodegraven, via de Reeuwijkse Plassen binnendoor naar Bodegraven- Centrum. Er was daar markt, maar geen koffie te krijgen. Ik heb het nog even geprobeerd om bij ons oude plekje op de Markt om voor ons koffie te krijgen om buiten op te drinken, maar daar was de eigenaar niet toe bereid. Jammer!!

De terugweg ging vlot. Eerst langs de Oude Rijn naar Drie Bruggen en via Hoge Brug naar Gouda. We hadden prachtig weer en weinig wind. Dus ideaal fietsweer. De afstand was dit keer ruim 32 km.

Vandaag kwam Carla, de vriendin van Trudy, weer knutselen met Trudy.

Ze zijn met diverse projecten bezig en de resultaten zijn prachtig. Dat was het weer voor vandaag.


Dinsdag, 9 maart 2021. Vandaag ben ik weer gaan fietsen. Het bewegen doet me goed en tijdens het fietsen voel ik dan mijn de pijn in mijn rug even niet. Zoals ik de vorige keer al opmerkte, zijn er nu 2 groepen binnen de oorspronkelijke fietsgroep van dinsdag tijdens Corona ontstaan, waarvan de deelnemers alleen met hun eigen groep willen fietsen. Men wil niet wisselen van groep. Er ontstaan nu  2 groepen van 5 à 6 personen elk. Er komt daardoor steeds meer afstand tussen de groepen, erg jammer allemaal. We zullen zien wat er gebeurt als we volgende maand, als het voorjaar is begonnen en om 09.30 gaan vertrekken. De rit van vandaag was een rit waarin Johan onze groep voor ging. Het was voor mij weer een andere route en dat was leuk, al vond ik dat we te vaak langs een grote weg reden met al die herrie van het verkeer naast ons. Uiteindelijk kwamen we via een grote omweg weer in Moordrecht terecht.  Onderweg konden we bij Mc Donald (Moordrecht) koffie kopen. Men was daar erg streng met de Corona regels, maar dat voelt wel erg veilig. Uiteindelijk hebben we maar 20 km gereden. Maar het was weer erg gezellig. Onderweg kregen we nog wat regen over ons heen. Niet erg hard, maar we werden er wel flink nat door.

Tegen 12 uur was ik weer thuis en zat de rit er weer op. Eind van de week wordt storm Door allerlei zkanverwacht, we zullen zien of er dan gefietst kan worden. Het moet immers leuk blijven. Dat was het wel weer voor vandaag.


Vrijdag, 12 maart 2021.  Vandaag ging het fietsen voor mij niet door. Door allerlei kleine zaken die nog nodig waren voor mijn vertrek van huis, ben ik te laat van huis vertrokken en waren de fietsers op de opstapplaats al weer weg. Het begon op dat moment ook nog flink te regenen waardoor ik toch liever graag naar huis ging, want ik houd er niet van om met regen te vertrekken. Daarna ben ik naar de Lidl vertrokken om de nodige boodschappen te gaan halen, alleen  ik gebruikte daar het verkeerde boodschappenbriefje…… Tegen het avondeten merkten we het pas daar er geen stokbrood in huis bleek te zijn….. Tja, dat verkeerde boodschappenbriefje! Grrr!! Op sommige dagen moet je gewoon in je bed blijven als alles verkeerd dreigt te gaan. Doch je moet verder en dat laatste probleem lossen we morgen wel op. Verder bleef het weer erg wisselvallig. Het regende vaak en het waaide soms heftig. Daarna is het uiteindelijk voor mij een rustige middag geworden. Trudy zat boven met haar vriendin te “miniaturen”. Trudy had haar laatste project van het prachtige indische karretje “Kakilima” afgesloten.Sfeervol uitzicht naar het oosten bij volle maan in Vlist 2021

Kakilima, formaat 1/12

(Dit is een indisch karretje met 5 voeten

Dwz: 2 voeten van de eigenaar plus 2 wielen met een vaste poot waarop het karretje steunt)

Dinsdag, 16 maart 2021. Vandaag weer een poging gedaan om te fietsen. De voorspellingen van het weer waren niet best. Maar omdat het van ochtend droog was ben ik toch naar de opstartplek gereden. Er stonden  maar 2 mede slachtoffers te wachten. Na enige tijd waren we met 5 personen om de uitdaging aan te gaan. Toen we vertrokken begon het opnieuw te miezeren. We hadden besloten om gezien het weer een kort rondje om de surfplas te gaan rijden.maar eenmaal onderweg begon het steeds harder te regenen. Ik had mijn regenpak inmiddels al aan, maar Johan had geen regenbroek bij zich en dan wordt het vervelend fietsen met een natte broek  Na enige tijd besloten we door de Goudse Hout terug te keren en naar huis te gaan.We waren nog niet ver en zodoende waren we voor 11 uur al weer thuis. We hebben toch nog even een frisse neus op gedaan.