Januari 2021


Verslagen gedurende februari2021 (p2021-05)

   

2021periode04

Terug naar menu periode 2021

2021periode01 2021periode06 2021periode04

Weekend zaterdag/zondag 13/14 februari 2021

Het laet laaste weekend voor de dooi van maandag.  Deze laatste dag is er veel geschaatst. Iedereen wilde nog van de laatste mogelijkheid genieten. Ook op de singel vlak bij zijn mensen aan het schaatsen, maar de temperatuur is al weer boven nul. Er gebeuren overal in het land schaatsongelukken. De eerste Hulp krijgen het weer druk met gebroken polsen, benen en armen. Volgens de weersverwachting gaat nu de temperatuur snel omhoog en verwachten ze het volgend weekend al temperaturen van misschiwn 15 graden in het zuiden van Nederland. Maandag gaat het regnen en dat betekent veelal ijssel op de Nederlandse wegen. Erg gevaarlijk en daarom is “Kode Rood” afgekondigd voor het hele land. Een waarschuwing voor extreme gladhei!!


Ik heb nog even telefonisch contact gehad met mijn neef Hans en met mijn nicht Dora.  Het was alweer een tijd geleden dat we elkaar gesproken hebben.  De zoon van Dora had enige jaren geleden een donornier van zijn moeder gekregen, maar nadat hij later kanker kreeg  is die nier weer afgestoten door de chemo en ligt hij nu weer aan de dialyse. Er is maar een zeer geringe kans dat hij ooit een nieuwe nier kan krijgen daar hij bloedgroep B heeft en die komt helaas weinig voor. Heel erg allemaal.

Verder is mijn dochter op bezoek geweest. Het was ook bij haar weer lang geleden dat we elkaar gezien hebben door Corona. Het was weer erg gezellig. En dan is het weekend weer voorbij en gaan we op naar de dooi.

Dat wordt voorlopig binnen blijven. Zeker  voor Trudy.


Donderdag, 18 februari 2021. De vorst periode is weer voorbij en het weer is erg zacht geworden. Het ijs op de sloten en meren verdwijnt in rap tempo. Het is bijna niet meer voor te stellen dat we ruim een week geleden spraken over een “Elf Steden Tocht”. Ik hoorde op het nieuws, dat een vorige winnaar van deze tocht (Henk Angenent,) de tocht zelf  alleen schaatsend voor drie kwart toch nog heeft gereden.Stukken waar het ijs erg slecht was heeft hij moeten overslaan. Toch nog knap van hem.


Volgende week komt het voorjaar er aan met temperaturen die dicht tegen de 20 graden gaan worden.


Van de week was er veel comotie dat een rechter de Avondklok had verboden. De achtergrond was dat deze op een verkeerd wetsartikel was gebaseerd. Er was een rechtzaak aangespannen tegen de staat door tegenstanders van de Coronamaatregelen.


De regering is direct daarna in hogerberoep gegaan en heeft een gewijzigde noodwet gemaakt en deze wordt vandaag en morgen door de eerste en tweede kamer beoordeeld. Door het hof werd de uitspraak van de vorige rechter nietig verklaard en werd vondklok toegestaan tot as vrijdag als het hoger beroep wordt behandeld. De tegenstanders van de Corona maatregelen hebben hun zin niet gekregen. De verwachting is dat de nieuwe wet door beide kamers met grote meerderheid wordt goed gekeurd. Nu basisscholen weer open zijn blijkt dat het aantal besmettingen weer licht aan het stijgen is. Dus, hoezo versoepelen? We zijn er nog lang niet. Alleen door zo veel mogelijk mensen snel te vaccineren biedt perspectief. Verder weinig nieuws te melden al


Vrijdag, 19 februari 2021. In het kader van de avondklok gaat het hof in het hoger beroep volgende week vrijdag pas een uitspraak doen en blijft de avonklok zeker tot de uitspraak van kracht.  Ondertussen is ook de Eerste kamer bezig met behandelen van de nieuwe noodwet rond dit thema welke inmiddels al door de Tweede kamer is goed gekeurd. Dus feitelijk is de uitspraak van het hoger beroep straks naar verwachting niet meer nodig. Maar het is verkiezingscampagne waarin iedere partij zijn punt wil gaan maken, waardoor vele zaken sterk uitvergroot worden gepresenteerd in de Media. Zo gauw de Eerste kamer de wet goed keurt blijft de avondklok in ieder geval aanwezig. Op dit moment heeft de Britse variant van Corona het voor 90% overgenomen van de oude Corona versie.  Daar deze variant veel besmettelijker is, blijft die avondklok noodzakelijk.Ik heb me behoorlijk lopen te ergeren aan de man die de avondklok van tafel wil hebben via de rechter. Opgemerkt moet worden dat deze man via zijn internet activiteiten rond dit thema veel verdient aan dit gedoe, waardoor hij voorlopig zeker niet zijn grote mond zal houden. Zo zie je maar, dat in deze heftige tijden ook veel geld is te verdienen aan bekend zijn op Internet. Het geeft dan niet of dat zinvol is of niet. Ja, zo gaat dit tegenwoordig…


Donderdag, 25 februari 2021.  We zijn weer en paar dagen verder en er zijn zowaar enu nige versoepelingen mogelijk. Dit is wel in strijd met de onwikkelingen in het kader van de besmettingen. Het OMT waarschuwt daar dan ook voor. Het aantal besmettingen neemt nu als gevolg van de Britse Corona variant weer langzaam toe. De middelbare scholen mogen nu weer een paar dagen per week open onder strikte voorwaarden en de contactberoepen mogen weer aan de slag, maar dat de avondklok blijft is zeker. We moeten heel erg voorzichtig blijven volgens het OMT. Maar gisteren was het prachtig weer en de warmste 24e februari sinds het begin van de registratie Ondanks alle waarschuwingen hebben  gisteren honderden jongelui in het Vondelpark in Amsterdam een feestje gevierd zonder zich aan de Corona maatregelen te houden. Het was daar een topdrukte. Toen de politie een einde maakte aan dat illegale feest werden ze bekogeld met flessen. Schande!!  Ik vraag me af wat dit voor een soort lui zijn. Gebrek aan hersencellen??? Ik denk dat we ze opnieuw moeten opvoeden. Er blijkt iets helemaal mis te zijn met de opvoeding van deze jongelui. Men moet nu harder ingrijpen!!


2021periode06Vervolg donderdag 25 februari 2021. Bovendien werd er gisteren weer opnieuw in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Corona maatregelen. En dan staat daar voor de microfoon een lid van Forum te verkondigen dat er helemaal niets mis is met Corona, dat hij alle maatregelen wil afschaffen en dat hij alle cijfers van het OMT in twijfel trekt door cijfers te noemen die nergens op slaan. Die hersencellen zitten blijkbaar ook niet bij die persoon. Onbegrijpelijke taal  voor een beëdigd volksvertegenwoordiger in deze pandemie.


Wel zijn nu gelukkig 1 miljoen mensen al gevaccineerd. Het tempo wordt duidelijk opgevoerd. Maar er moeten nog vele prikken gezet worden. Voor de herfst moet iedere Nederlander gevaccineerd zijn als er voldoende vaccins geleverd worden.We zullen het zien.


Door het zachte weer lijkt het nu

al voorjaar….

… maar de winter is nog niet voorbij…