Januari 2021


Verslagen gedurende februari2021 (p2021-04)

   

2021periode05 2021periode03

Terug naar menu periode 2021

2021periode01 2021periode05 2021periode03

Vrijdag, 5 februari 2021. Het gaat nog steeds niet goed met onze pandemie. Het aantal besmettingen daalt nog wel, maar de genuteerde Britse variant veroorzaakt nu  meer besmettingen dan de oude variant. Men heeft besloten om de volgende week de basisscholen onder grote politieke druk weer te openen. Dat blijkt met weinig risico te kunnen volgens de deskundigen. Maar ik ben vooral bang voor al die ouders die de kinderen straks weer naar school komen brengen. Ik woon naast een grote basisschool en zag daar vorig jaar toen die scholen open gingen dat juist die ouders alle Coronaregels aan hun laars lapten.Je zag daar diverse groepen die de anderhalve meter afstand totaal niet hielden, straten blokkeerden met hun auto’s, elkaar knuffelden. Nu de Britse variant aan een flinke opmars bezig is moeten we dat nu niet hebben. We zullen het zien. Het is niet te hopen dat de scholen straks weer in maart opnieuw moeten sluiten. Dat willen we niet.

Gedurende het afgelopen jaar heb ik zelden zo veel egoïstische, asociale Nederlanders gezien die alleen maar naar zichzelf  kijken. Dit blijkt nu weer bij uitvoering van het vaccinatie proces. Iedereen wil vooraan staan ten koste van die kwetsbare mensen waaraan beloftes zijn gedaan. Schande.


De volgende week gaat een winterse week worden.  Het begint morgen flink kouder te worden en tijdens het weekend gaat er veel sneeuw vallen en gaat het stevig waaien. Ik verwacht geen ‘Elf steden tocht’, maar het kan wel erg heftig worden. Ook dat moeten we even afwachten.


Zondag, 7 februari 2021. Gisteren is de ‘echte winter’ begonnen.

Er was al voorspeld dat er een koude front naar ons op weg was en vannacht kwam dan de sneeuw. Er waren nu al plekken in Nederland waar zelfs een halve meter sneeuw was gevallen en het sneeuwt nog steeds met heel kleine griezels fijne sneeuwen is het flink gaan waaien en zie je hele wolken sneeuw voorbij waaien. De gevoelstemperatuur is nu -12 graden.  Ik heb net onze patio een beetje sneeuwvrij gemaakt, maar ik kan alweer opnieuw beginnen.

Gisteren zijn we nog gouw een paar stacaravans wezen bekijken in Castricum Noord-Holland. Vandaag zou dat door de vele sneeuw al niet meer kunnen.  Zoals ik het inschat heeft Trudy gisteren een stacaravan gekocht onder restrictie dat haar camping die caravan nog wel goedkeurt  Het moet passen binnen het beeld wat de eigenaar van die camping voor ogen heeft.  Het is nog niet zeker of het lukt.

Voorlopig is het binnen blijven.

Ik heb inmiddels mijn warme wanten binnen. Ik heb ze via het Internet bij de ANWB gekocht. Mijn eerste indruk is dat ze goed isoleren.  Als we straks weer kunnen fietsen kan ik ze goed uitproberen. Dat was het wel weer.


Maandag, 8 februari 2021. Vandaag zouden de basisscholen weer open gaan. Maar het slechte weer is weer spelbreker vandaag. Veel scholen zijn vandaag daardoor dicht gebleven. Men heeft de afgelopen periode veel aandacht gehad dat de basisscholen weer open zouden moeten, maar je hoort nu ook andere geluiden. Veel docenten zijn toch kritisch en bang om door deze maatregel Corona te krijgen.  

De koude valt mij nog erg mee. Je moet je gewoon warm aankleden met veel ‘laagjes’. Onze teckel Sjaak vindt de sneeuw wel leuk als het windstil is. Als het echter gaat waaien wil hij direct naar huis. Nu, dat geldt ook voor mij. Vandaag ga ik mijn laptop naar de reparateur brengen om hem schoon te laten maken. Na de laatste updates van Microsoft heeft de laptop bovendien kuren. Ik hoop dat ze het probleem kunnen oplossen.

Over 5 dagen kan ik de laptop weer ophalen is de planning.


Woensdag, 10 februari 2021. Een jaar geleden heeft Corona Europa bereikt. De mensen die in Italië op ski-vakantie waren hebben het virus toen mee naar Nederland genomen. Men dacht er toen klaar voor te zijn. Maar niets is minder waar. We zijn er nog steeds niet vanaf en het zal nog wel enige tijd duren voordat het virus hier weg is. Als het ooit weg gaat… Het op zetten van de teststraten duurde erg lang en het organiseren van de priklocaties met het vaccineren gaat opnieuw erg langzaam en daar waren we dus ook niet klaar voor!! Dit, ondanks de stoere taal van onze ministers. Nu horen we weer dat er diverse flesjes met vaccin verloren zijn gegaan door het knullige vervoer van het vaccin naar de priklocaties. Dat, terwijl wij professionele diensten in Nederland hebben, die dat vervoer met veel ervaring al uitvoeren voor de overige medicijnen. Ik vraag me af hoe ver moet dit nog door gaan. Het is de ene blunder na de andere. Het is voor de gewone burger onbegrijpelijk!! Volgens mij zitten er bij onze overheid veel verkeerde mensen op de verkeerde plek.


Donderdag, 11 februari 2021.  Vanmorgen hoorde ik van mijn reparateur van mijn laptop, dat mijn toetsenbord defect is. De Shift-toets is kapot waardoor ik niet meer bij de speciale tekens en hoofdletters kan komen. Ze bestellen vandaag een nieuw toetsenbord voor me. Gezien het huidige weer kan het nog even duren voordat het toetsenbord binnen is en gemonteerd in de laptop. Ik hoop dat alles dan weer werkt zoals het hoort. De afgelopen periode heb ik me wel geamuseerd met lezen en mijn website. Trudy is bezig geweest met haar hobby poppenhuizen en miniaturen en het regelen dat haar gekozen stacaravan op zijn plek komt.

Verder komen wij weinig buiten en gaan alleen boodschappen doen in de supermarkt.Wij wachten verder met smart op de beloofde vaccinatie. Dat biedt straks weer perspectief voor de vakantie en de overwintering eind dit jaar in Spanje. Voorlopig moeten we nog erg voorzichtig blijven. .Zo ziet de wereld er nu uit….

Het Houtmansplantsoen in Gouda in winterjas en in het zonnetje, prachtig!!

Winter op onze patio

IJspret bijna voor onze voordeur….

op de laatste dag voor de dooi