Januari 2021


Verslagen gedurende januari 2021 (p2021-03)

   

2021periode04 2021periode02

Terug naar menu periode 2021

2021periode01 2021periode04 2021periode02


20 januari 2012 vervolg

De VS hebben vandaag een nieuwe president. Men was zeer beducht voor ongeregeldheden en de hele omgeving van het Capitool was afgezet en

25000 militairen zorgden voor veiligheid. Maar alles ging goed en het programma werd veilig afgewerkt. Ondanks dat er weinig “feest” was, was het geheel toch wel indrukwekkend. Later op de avond werd er toch nog een prachtige vuurwerkshow gegeven en was het toch nog even feest. De nieuwe president Biden heeft als eerste taak een aantal decreten ondertekend en een aantal besluiten van de vorige president vernietigd. Dat geeft vertrouwen in de toekomst. Als eerste taak zal de Coronacrises worden aangepakt. De nieuwe president krijgt de moeilijke taak uit te voeren om het totaal verdeelde land weer samen te krijgen. Een zware klus.


Donderdag, 21 januari 2021.

Vanmiddag komt er een besluit of de avondklok in Nederland  wordt ingevoerd en de handhaving efficiënt te regelen!

Dat betekent voorlopig, nu alle details zijn nog niet bekend zijn, dat we voorlopig  tussen 08.30 en 04.30 uur alleen als het noodzakelijk is nog naar buiten mogen.  De uitzonderingen zijn nog niet bekend. Maar die komen later. Ik heb een tijd voor de TV gezeten en naar die vergadering gekeken, doch telkens komen opnieuw dezelfde uitspraken weer langs. Iedere partij wil twee maanden voor de verkiezingen hier nu zijn punt maken. Zoals we reeds tijdens de vorige crises hebben gezien  wordt er veel gepraat maar niet snel gehandeld. We hebben een oorlog te voeren tegen het Corona virus en dan heb je één generaal nodig die dit probleem gaat oplossen en niet 150 leden in het parlement die alleen maar hun punt willen maken. Dat duurt te lang en daardoor kunnen we de oorlog gaan verliezen!! Dat zou pas ècht rampzalig zijn. Dus, zo snel mogelijk vaccineren, vaccinren en nog eens vaccineren. Aanpakken dus.Zondag, 24 januari 2021. De beruchte avondklok is dan gisteren toch ingevoerd na heel veel discussie over wat het effect zou kunnen zijn. Maar wij kunnen gelukkig in ieder geval nog ons hondje uitlaten.  Tussen 21.00 uur en 04.30 uur  mogen we alleen met goede reden naar buiten Ik hoop dat er niet gesjoemeld wordt  Maar de Nederlanders zijn creatief en gaan vaak tot de grenzen wat mag en ook vaak er over heen. Dat hebben we wel gezien in de afgelopen maanden. Verder wordt er aan gedacht om de basisscholen na die avondklok-periode weer zo snel mogelijk te heropenen als het veilig kan. Wij blijven zo veel mogelijk thuis en komen alleen naar buiten om boodschappen te doen en ons hondje uit te laten.

Erg saai allemaal, maar het moet.

De maand januari loopt nu snel ten einde. Ik verlang erg naar het voorjaar. We zijn immers niet in Spanje wezen overwinteren door Corona  Ook Trudy is daar aan toe. Ik ben geen wintermens in Nederland. Dan is het hier altijd nat en koud. Gewoon niet leuk.Dus ook hiervoor gewoon afwachten en positief kijken wat nog wel kan.. Zo ben ik vrijdag weer een rondje wezen fietsen en dat was wel weer hard nodig. Ik begin erg stijf te worden door al dat binnen zitten. Dat was het wel weer voor vandaag.


Woensdag, 27 januari 2021. Gisteren ben ik weer gaan fietsen. Het was regenachtig en een regenpak was wel noodzakelijk. Gelukkig heb ik zo’n pak en het bleek nu ook goed te helpen tegen de koude wind. Ik heb het daardoor verder niet koud gehad, alleen erg koude vingers gekregen en door de regen kreeg ik natte voeten en werden die ook koud. Zo gauw de winkels weer open mogen koop ik een paar goede warme wanten.  We zijn overigens niet ver wezen fietsen. Via de dijk van de Hollandsche IJssel zijn we naar Hekendorp gereden en en via een andere weg terug. Maar we zijn toch actief  buiten geweest en daar doen we het voor.


Afgelopen dagen waren de relschoppers tijdens de avondklok in veel Nederlandse steden weer erg actief. Wat we zagen op de TV was gruwelijk. De raddraaiers ,die overal vandaan komen en op confrontatie met de politie uit waren en met als gevolg deze afschuwelijke plunderingen van winkels. Ze sloegen de ruiten in van bedrijven en winkels en roofden alles wat los zat. Als jullie het mij vragen moeten ze het leger maar inzetten en die lui van de straat schieten.  Dit is gewoon oorlog wat je ziet.

Het was feitelijk gewoon een oorlogsituatie, waarbij de raddraaiers via de media vooraf, en nog steeds, het oproer regelen. Ik vrees dat de politie, als dit nog langer aanhoudt, de strijd op deze wijze gaat verliezen als men het niet anders aanpakt. Ik hou mijn hart vast.  In Den Bosch hebben grote groepen van deze lui een hele winkelstraat vernield en beroofd. Ook een juwelier is daar van zijn hele winkel inhoud beroofd. Maar ook supermarkten vielen ten prooi aan deze lui. Gewoon schandalig!!! Dan vraag je je af waarom de politie dit niet heeft kunnen voorzien en verhinderen dat die lui de binnensteden kunnen binnen gaan..

Dit heeft niets meer met Corona en niets met het recht om te mogen demonstreren te maken  Tegenover “recht hebben” staan ook altijd plichten, bij voorbeeld om je netjes te gedragen en ook aan de overige regels van onze grondwet te voldoen. Dat laatste blijkt blijkbaar lastig te zijn.

Zondag, 31 januari 2021.

Vandaag wil ik het niet meer over corona hebben. Alleen nog dit, men wil in ons land allemaal van het coronavirus af, maar het middel waarmee je dit kan oplossen werkt van geen kanten en gaat hééééél erg langzaam. We buggelen m.b.t. het vaccineren zowat in de bezemwagen van het vaccineer peloton. We zijn nu al een tijd bezig hebben nog maar 200.000 mensen gevaccineerd. Schande. Telkens staan er nieuwe groepen klaar om weer voorrang te krijgen. Van de beloften die aan de ouderen en kwetsbaren zijn gedaan komt niets terecht. Wij komen pas in 2024 aan bod als er niets verandert. De overheid is niet erg sterk in het nakomen van beloftes maar, dat wisten we al wel. Maar, ik ben er klaar mee. Wie het meeste geluid maakt krijgt in dit land toch altijd gelijk. Nu hebben we weer een probleem met het leveren van de vaccins….. Er blijkt weinig goed te gaan.


Maar nu een ander onderwerp. Afgelopen vrijdag heb ik weer gefietst. Het was erg koud. Ik mis erg een paar goede wanten. In die handschoenen met losse vingers krijg ik het erg koud. Maar ik heb vrijdag een paar ski-wanten besteld op  internet. Ik hoop dat ik ze voor as dinsdag binnen heb.

Inmiddels is het de laaste dag van de maand januari.  Morgen is het

1 februari 2021 en zitten we nog steeds in een stevige lockdown met een avondklok. Men spreek nu al over een derde Corona-golf  in maart……

Niet opwekkend allemaal, maar we zullen het gaan zien.

ZONDA

Uitleg over de werking van het Corona Virus, klik eerst op de film hier boven en daarna op het vierkantje om het beeld te vergroten

Wat doet zeep nu tegen dit virus?

Klik hier voor de uitleg

Hoe werkt het Coronavirus2.mp4